In Between

 

In Between is een algemeen gemengd koor uit Leek. 

 

Het koor is redelijk ambitieus, maar een goede sfeer en gezelligheid vinden we ook belangrijk. 

 

We bouwen onze concerten meestal op rond een thema. Zo had ons dubbelconcert in 2017 samen met het Popkoor Leek als thema "Van Bach tot Borsato". Ons jubileumconcert in 2019 had als thema “25 years inside In Between”. 

facebookfb.me/inbetweenleek 

 

Leden

De koorleden komen uit Leek en omliggende plaatsen. Er zijn op dit moment negen sopranen, tien alten en vijf bassen, en daarnaast vaak aspirantleden. 

In de maanden juli en augustus en in de herfst-, kerst- en voorjaarsvakantie repeteren we niet. Aan het begin van het jaar krijgen de leden een repetitieschema. 

Meer over onze repetities staat op de pagina ‘Voor leden’. 

 

Contributie

De contributie bedraagt 15 euro per maand, te voldoen per maand, per kwartaal of per jaar. Het lidmaatschap moet schriftelijk worden opgezegd, voor 1 juli (voor het nieuwe zangjaar) of voor 1 december (voor het nieuwe kalenderjaar). 

Dirigent

Sinds januari 2018 is Jelena Vesković onze dirigente.

Jelena behaalde haar bachelor aan de ‘Academy of Arts’ van de universiteit in Novi Sad, Servië. Als onderdeel van haar studie muziekeducatie (solfège en muziekpedagogiek) is zij opgeleid als koordirigente. Vervolgens behaalde zij haar Master aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. 

Jelena werkte samen met internationaal gerenommeerde dirigenten, onder wie Tamara Adamov Petijević, Sidumo Jacobs, Basilio Astulez DuqueMichael Gohl, Peder Karlsson, Theodora Pavlovitch e.a. 

Ze nam deel aan een verscheidenheid aan masterclasses, seminars, en workshops, zoals Europa Cantat (in Utrecht, Turijn en Pécs), Cantat Novi Sad en Zimrya Festival (Jeruzalem). 

Al op jonge leeftijd was Jelena een zeer actief koorlid. Haar ervaring in nationaal en internationaal opererende koorgezelschappen heeft haar tot een routinier gemaakt in haar vakgebied, zodat ze ook de werking van het koor van binnenuit kent.

Jelena werkt ook als freelancer aan de creatie en realisatie van muziekprojecten op het gebied van Muziek&Dementie (City Proms Embrace) en vluchtelingenwerk (St. De Vrolijkheid). Hierin bundelt zij haar kunde als dirigente, workshopleider en harpiste.

Pianist

Al enkele jaren is Margreet Puite onze pianist. Ze begeleidt ons regelmatig bij de repetities en bij onze optredens.

Margreet Puite studeerde hoofdvak piano aan het Conservatorium in Groningen.

Ze studeerde bij Rob van Deinse en Maria Stroo. Al tijdens haar studie ontdekte ze dat haar passie ligt bij het begeleiden van koren en solisten. Daar heeft ze zich dan ook in gespecialiseerd.

Ze is een veel gevraagd pianiste, en ze begeleidt meerdere koren, instrumentalisten en zangers.


Ze heeft sinds haar studie een bloeiende lespraktijk, waarin het niveau van haar leerlingen varieert van beginner tot vergevorderd. Ze probeert haar liefde voor muziek over te brengen op haar leerlingen, waarbij het plezier in spelen voorop staat.

Tevens heeft ze een aantal jaren lesgegeven aan de muziekschool in Assen, Beilen, Westerbork en Zuidlaren.

Ze treedt regelmatig op met Petra Herbrink (zang) als Ballads2, bij allerlei gelegenheden. Ze werken tevens samen met dichteres Suze Sanders, waarmee ze een Drents programma samenstelden van gedichten en liedjes.

Ze vormt een duo met Peter Stam (saxofoon).